Kerttervezés

Ha új helyre költözik vagy csak szeretné felújítani a kertjét, akkor engedje meg, hogy professzionális segítséget nyújtsunk kertje megtervezéséhez. Csapatunk sok éve foglalkozik kertek kialakításával, fenntartásával így olyan ötletekkel szolgálhatunk kertje megtervezésekor amiről lehet, hogy eddig nem is álmodott. Kerttervezéskor a hagyományos megoldásokat és a legmodernebb innovációkat egyaránt felhasználjuk, hogy olyan kertje legyen amilyenre mindig is vágyott.

1. Felmérés

A kerttervezés minden esetben egy helyszíni felméréssel kezdődik. Bejárás után kollégáink a legmodernebb eszközökkel készítik el kertjének tervrajzát a terepadottságokról, melyet utána számítógépre digitalizálnak. Igény esetén geodéziai felmérésre is szükség lehet. A tervezés a legkorszerűbb szoftverekkel történik. Kerttervezéskor az Ön igényei mellett figyelembe vesszük a fekvést, a nap-, és terepviszonyokat, illetve a talaj tulajdonságait és vízelvezető képességét.

2. Kialakítás

A kert megtervezésekor Önnel közösen találjuk ki, hogy a különböző funkcionalitáshoz milyen elemek szükségesek pl. kocsibeálló, grillező, pad, hinta, homokozó, stb. A kert virtuális felosztása is ennek a lépésnek a része. Megtervezzük, hogy milyen zónákra érdemes osztani a kertet és ezeket a zónákat hogyan válasszuk el egymástól pl. járda, ösvény, sövény, támfal, stb. Amennyiben nem sík területről van szó, akkor szintén ennél a lépésnél fogjuk meghatározni a kert szintjeit is: hol kell feltölteni, deponálni, kiegyenlíteni, stb. illetve, hogy javasolt-e lejtős vagy teraszos elrendezés.

3. Növények

Ha megvan a kívánt funkcionalitás, felosztás és a talaj szintek, akkor jöhetnek a növények. Itt szintén az Ön kívánságait vesszük elsődlegesen figyelembe. Kollégáink sok éves tapasztalata és alapos növényismerete segítségével elhelyezzük a tervrajzon a fákat, virág- és veteményes ágyásokat és a füves területeket. Ez egyszerűnek tűnik, azonban a megfelelő növények kiválasztása az egyik legnehezebb feladat, mivel nagyon sok szempontot kell figyelembe venni a tökéletes összkép és kezelhetőség érdekében.

4. Öntözőrendszerek

Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik önötözőrendszerek telepítésében is, így már a tervezéskor ki tudjuk alakítani az automatikus öntöző rendszert is. Amennyiben csak később kíván csak ilyen rendszert telepíteni, úgy a kerttervezéskor ezt az igényt is figyelembe tudjuk venni, hogy a lehető legkevesebb átalakításra legyen szükség az öntözőrendszer esetleges beépítésekor.

5. Kertépítés, kertfenntartás

Amennyiben minket bíz meg kertje megtervezésével, úgy a kertépítésre sem lesz gondja, hiszen ezt is tudjuk vállalni csakúgy mint később a kertje fenntartását.

Keressen minket bizalommal. Az alábbi űrlapon fel tudja tenni kérdését vagy kérjen árajánlatot és kollégáink hamarosan megkeresik Önt.

Minta tervek